În ziua de sâmbăta, 10 iunie 2017, orele de  limba rusă maternă s-au desfășurat în cadrul Centrului Cultural „Vicol Ivanov” al CRL din Tulcea pentru a marca  cum se cuvine Ziua limbii ruse și aniversarea marelui poet rus A.S.Pușkin.

După ce elevii au vizitat expoziția amenajată în biblioteca „Ivan Evseev”a Centrului Cultural, care a surprins în mod sugestiv viața și opera autorului romanului în versuri „Evgheni Oneghin”, câțiva elevi au recitat versuri din opera poetului supranumit Солнце русской поэзии.

În sala de festivități a centrului cei prezenți au urmărit pe micul ecran una din cele mai cunoscute povești ale lui Pușkin „Сказка а рыбаке и рыбке ”, după care fiecare elev a spus în limba rusă câte un enunț, folosind cuvinte reținute din basm.

În încheiere, am subliniat încă o dată valoarea marelui clasic al literaturii ruse, autorul poemului „Руслан и Людмила”, comparându-l cu poetul nepereche Mihai Eminescu, autorul cunoscutului poem „Luceafărul”, insistând asupra vieții și operei celor doi titani, A.S.Pușkin și Mihai Eminescu, mai ales că s-au născut în aceeși lună și zodie.

                                                                               Prof. Natalia Romanov Neumann