Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (C.R.L.R.) organizează pe 15 februarie 2018, la Tulcea, o serie de manifestări dedicate aniversării „ZILEI COMUNITĂȚII RUȘILOR LIPOVENI DIN ROMÂNIA”, anul acesta împlinindu-se pe 12 februarie 28 de ani de la recunoașterea de către Judecătoria Sector 1 București a personalității juridice a organizației (în anul 1990).

Evenimentul va include vernisajul expoziției dedicată regretatului profesor Vicol Ivanov, fost inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, un spectacol cultural-artistic cu tema «Maslenița – tradiții și obiceiuri de primăvară la rușii lipoveni», în cadrul căruia se va celebra și „Ziua limbii materne ruse în România” (menționăm că Ziua internațională a limbii ruse este marcată pe 6 iunie, ziua de naștere a poetului rus A.S. Pușkin).
Programul manifestărilor de la Tulcea:
15:00 – 15:30 – Vernisajul expoziției dedicate regretatului profesor Vicol Ivanov, la Centrul Cultural „Vicol Ivanov” (Str. Victoriei, nr. 32, Tulcea);
16:00 – 18:00 – Spectacol aniversar de «Ziua Comunității Rușilor Lipoveni din România» cu tema «Maslenița – Tradiții și obiceiuri de primăvară la rușii lipoveni», la Teatrul „Jean Bart” (Str. Progresului, nr. 34, Tulcea).

Săpămâna 12-18 februarie 2018 este „Săptămâna laptelui și a brânzei” – Maslenița, iar de pe 19 februarie se va intra în Postul Paștelui.”