Comunitatea Ruşilor-Lipoveni din România, sub egida Ambasadei Federaţiei Ruse în România, cu sprijinul financiar al Guvernului României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi a Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional va organiza în perioada 5-8 noiembrie a.c., la Tulcea, Zilele Culturii Ruse.

În acest an, evenimentul este dedicat marelui scriitor rus Feodor Dostoievski, în acest sens fiind organizat la Centrul Cultural Multietnic un seminar cu titlul „Spiritualitatea în opera lui Dostoievski”. Sunt aşteptaţi să participe cercetători, lingvişti, scriitori cu sau fără origini ruse dar pasionaţi de cultura rusă şi opera lui Dostoievski.

Dezbaterile din cadrul celor trei zile vor fi completate de proiecţii de filme, ecranizări ale marilor opere ale lui Dostoievski. Filmele vor fi proiectate în sala multifuncţională a Centrului Cultural Multietnic, in fiecare seară cu începere de la ora 18.00. Accesul este liber.

În cadrul aceleiaşi manifestări va fi organizat şi un spectacol artistic pe scena Teatrului Jean Bart din municipiul Tulcea, vineri, 6 noiembrie, spectacol urmat de o piesă de teatru.

Vom reveni cu amănunte.

Între timp, citeşte despre viaţa, personalitatea şi opera lui Dostoievski aci:

– în limba rusă click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 5 =