În data de 11 mai 2017 Centrul Cultural „Vicol Ivanov” din Tulcea a fost gazdă pentru un grup de 20 de studenți ruși de la Univesitatea Regională de Stat din Moscova conduși de însuși decanul universității Tcaceva Zinaida Nicolaevna. Cu acest prilej, în sala de festivități s-a realizat un dialog adhoc între d-l președinte al comunității Andrian Ampleev și șefa centrului prof. Natalia Neumann. S-a discutat despre viața comunității tulceane a rușilor lipoveni, despre modul cum se realizează la nivelul centrului acțiunea de cunoaștere și de cultivare a culturii ruse care reprezintă cel mai prețios tezaur pe care ni l-au lăsat moștenire străbunii noștri.

S-au trecut în revistă principalele acțiuni desfășurate la nivel național și chiar internațional de către comunitatea centrală prin aportul d-lui Deputat Miron Ignat.

Oaspeții au vizitat biblioteca „Ivan Evseev” a centrului, au trecut în revistă exponatele care reflectă unele din activitățile desfășurate în cadrul centrului. Tablourile artiștilor plastici tulceni, expoziția de tablouri cu subiect plastic basmele rusești din foaierul centrului au primit aprecieri deosebite, fiind încântați și de priveliștea de pe terasa sediului comunității.

La o ceașcă de ceai sau de cafea s-au continuat discuțiile cu vizitatorii noștri, care au apreciat strădania rușilor lipoveni din Tulcea de a păstra tradițiile strămoșești și de a le transmite generațiilor tinere pentru ca acestea să rămână perene.

Momentele întâlnirii s-au imortalizat în însemnările din Cartea de Onoare și prin fotografiile făcute.

Am primit ca amintire un steag al Federației Ruse care va sta la loc de cinste în vitrena  noastră cu diplome, cupe și amintiri dragi.