Azi, 18 septembrie, au continuat la Tulcea lucrările Reuniunii Consiliului de Coordonare a Diasporei Ruse. Reuniunea, deschisă ieri la Palatul Parlamentului, având un caracter organizatoric, a avut menirea de a pregăti Congresul Mondial al Diasporei Ruse, care va avea loc pe 1 decembrie la Moscova şi a fost deschisă de personalităţi de marcă, precum Excelenţa Sa Domnul Aleksandr Ciurilin, Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Miron Ignat, Preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România şi deputatul minorităţii în Parlament şi Şeful Departamentului conaţionalilor ruşi, Aleksandr Cepurin.

În cuvântul de deschidere s-a pus accentul pe importanţa reuniunii, care “deschide o nouă pagină in istoria noastră”, marcând totodată şi o deschidere în relaţiile cu alte ţări, dar şi pe importanţa comunităţii ruşilor lipoveni din România, care “au adus acum mai bine de 300 de ani dragostea pentru Rusia pe pământ românesc” şi care şi in zilele noastre “întruchipează caracterul rus”.

Domnul Miron Ignat i-a invitat pe participanţi – liderii organizaţiilor ce reprezintă diaspora rusă din circa 25 de state ale lumii – să vadă “cum trăiesc, muncesc şi vorbesc limba rusă ruşii lipoveni”, făcând referire la vizita în comuna Sarichioi, programată pentru ziua de vineri, 18 septembrie.

La Tulcea, lucrările reuniunii au fost deschise de prefectul judeţului Tulcea, domnul Vasile Gudu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, domnul Victor Tarhon şi primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.
Lucrările consiliului vor continua la Tulcea până sâmbătă.

Agenţia de ştiri şi informaţii Inforusia.ro este partenerul media al acestui eveniment şi va reflecta manifestarea pe toată durata desfăşurării acesteia atât pe portalurile www.inforusia.ro şi http://www.inforusia.eu/, cât şi prin imagini prin intermediul http://www.inforusia.tv/.

Sursa: http://www.inforusia.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =