Și anul acesta Comunitatea Rușilor Lipoveni din Tulcea este implicată în acțiuni de parteneriat cu unele școli  și licee din Tulcea, cum ar fi: Școala Gimnazială „I.L.Caragiale”, Colegiul Economic „Delta Dunării”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”.
În contextul proiectului de parteneriat „Trăim împreună”, joi, 8 iunie 2017, la ora 18,00, un grup de zece elevi și cadre didactice din Bulgaria, orașul Silistra, împreună cu grupul de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” însoțit de coordonatorii proiectului Dr.ing.prof.Anișoara Ivanov și prof. Violeta Ivanov, au vizitat Centrul Cultural „Vicol Ivanov” al CRL  din Tulcea. Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare de către tinerii ruși lipoveni ce fac parte din ansamblul de dansuri „MOLODȚΔ. În calitatea mea de coordonator al întregii activități în cadrul centrului, am prezentat oaspeților bogata activitate ce se desfățoară în CRL din Tulcea, în special în cadrul Centrului Cultural, marcată de cele patru ansambluri artistice, de biblioteca „Ivan Evseev” cu cele peste 2000 de volume și publicații, despre studiul limbii ruse de către copiii ruși lipoveni și nu numai, despre participarea lor la olimpiadele școlare, festivaluri de poezie rusă, olimpiade de religie și altele. De asemenea am subliniat despre multietnicitatea Municipiului Tulcea, de contribuția rușilor lipoveni la viața economică și culturală a orașului Tulcea.
După ce ansamblul de dansuri „SOLOVEI” de vârstă gimnazială și tinerii dansatori din ansamblul „MOLODȚΔ au arătat celor prezenți o parte din bogăția folclorului nostru, oaspeții au vizitat foaierul centrului,  biblioteca în care au admirat și expoziția dedicată Zilei Limbii Ruse și poetului A.S.Pușkin , au privit galeria de afișe și exponate care redau o parte din activitatea desfășurată în cadrul centrului iar de pe tarasa clădirii au văzut o parte din panorama orașului.
Oaspeții au fost impresionați de monumentalitatea clădirii, de activitatea desfășurată, de ospitalitatea arătată. Discuțiile au continuat lângă un platou cu plăcinte – скрутни și diferite băuturi răcoritoare.
În Cartea de Onoare a comunității, oaspeții au consemnat sentimentele deosebite prilejuite de  vizita în cadrul comunității noastre. S-au legat noi și trainice prietenii care, poate, vor dăinui peste ani.