Cu adâncă durere, Comunitatea Rușilor Lipoveni din Tulcea anunță încetarea din viață în data de 14 august 2018 a domnului deputat Miron Ignat, cel care timp de peste 18 ani s-a străduit să apere și să promoveze interesele rușilor lipoveni în calitate de președinte al Comunității Rușilor Lipoveni din România dar mai ales în calitate de Deputat al CRLR în Parlamentul României.
A fost ales deputat în Camera Deputaţilor, reprezentând Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România în legislatura 2000-2004, circumscripţia Tulcea și a deținut această funcție până la dispariția sa subită. În această calitate a militat pentru rezolvarea unor probleme specifice locuitorilor Deltei Dunării.
Domnul deputat Miron Ignat este unul din ctitorii frumoasei clădiri ce găzduiește sediul comunității noastre și Centrul Cultural „Vicol Ivanov” de pe strada Victoriei nr. 32 din Municipiul Tulcea.
De-a lungul activității sale a luptat pentru afirmarea pe plan local și național a rușilor lipoveni, a militat pentru păstrarea zestrei culturale bogate a etniei din care a făcut parte, pe care a iubit-o și a onorat-o de-a lungul întregii sale vieți.
Comunitatea Rușilor Lipoveni sucursala Tulcea își exprimă regretul, compasiunea și transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste zile triste.
O carte de condoleanțe va fi deschisă la sediul Comunității Rușilor Lipoveni din Tulcea ( str. Victoriei, nr. 32) în memoria domnului deputat Miron Ignat, miercuri – 15 august 2018, între orele 18:00 – 20:00, iar pe 16 și 17 august 2018 între orele 10:00 – 12:00 și 18:00-20:00.

Dumnezeu să-l ierte!
Odihnească-se în pace!
ЦАРСТВО НЕБЕСНОЕ !
ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ!