În ziua de joi, 27 iulie 2017, toate cele patru formații ce activează în cadrul Centrului Cultural „Vicol Ivanov” al CRL Tulcea „Solovei1” și „Solovei 2”, „Molodțî” și corul „LODKA” au participat pe scena din piața civică a municipiului Tulcea la Ziua rusească în cadrul manifestării de tradiție „Săptămâna filmului interetnic” inițiată și organizată an de an de organizația Eudivers din Tulcea.
Seara a debutat cu alocuțiunile d-lui primar Constantin Hogea și a președintelui comunității noastre d-l Andrian Ampleev care au subliniat importanța festivalului în cultivarea multietnicității orașului Tulcea.
Oaspeții serii, corul „Juravli” din comuna Jurilovca, au deschis partea rtistică a programului interpretând cu măiestrie cântece din folclorul local. Numeroasa asistență a aplaudat cu ovații prezența scenică a tuturor artiștilor.
După dialogul artistic de pe scenă, care a subliniat încă o dată frumusețea și bogăția folclorului rușilor lipoveni, a urmat un dialog între cele două formații la sediul comunității noastre unde la o masă întinsă de sărbătoare s-a împărtășit din experiențele acumulate în viața comunitară și artistică până în noapte târziu.
De Zilele Municipiului Tulcea sărbătorite începând cu 13 august 2017 până în 15 august de Sf. Maria, primăria, ca în fiecare an, a organizat în piața civică un Târg al Meșteșugarilor la care a fost invitată să participe și comunitatea noastră. În cortul repartizat comunității au fost prezente elemente specifice culturii noastre, precum costume, poisuri, chicichi, cât și cărți și publicații ale comunității noastre centrale. Cu această ocazie publicului tulcean i-a fost prezentat noul CD al ansamblului comunității noastre „LODKA”. Prezența comunității noastre la târg a fost răsplătită de o Diplomă de participare înmânată de d-l primar.
În ziua de duminică, 14 august 2017, formația de dansuri „Molodțî” a fost invitată să participe la Zilele Municipiului Brăila. Suita de dansuri prezentată de formația tulceană s-a bucurat de un real succes, fiind felicitați de însuși președintele CRLR d-l Silviu Feodor.
Cu ocazia scrierii acestor rânduri, aducem mulțumiri conducerii comunității centrale pentru faptul că și un grup de elevi din Tulcea a petrecut zile frumoase în tabăra de lb. rusă de la Năvodari.
Natalia Neumann